ForsideDebatindlægØkoformand trækker offerkortet

Økoformand trækker offerkortet

-

Afvist af Politikens debatredaktion.

I Politiken d. 2. april trækker den nye forperson for Økologisk Landsforening offerkortet, fordi økologerne også skal betale CO2 afgift. Han mener at økologerne skal ”kompenseres”, selv om de faktisk sviner mere med diesel, metan og udvaskede næringsstoffer til vandmiljøet. Han henviser til en stribe myter om økologi, for eksempel at økologi giver bedre drikkevand. Men selv den mest ihærdige økoforkæmper kan ikke finde en eneste vandhane i Danmark, hvor vandet er rent på grund af økologi. Tvært imod.

Det kræver 628 liter rent vand at producere en liter økologisk mælk og 16.000 liter at fremstille et kilo økologisk hakkebøfkød. Økologerne bruger både meget giftige pesticider, for eksempel Spinosad, som pga. sin giftighed ikke må bruges på friland. De sprøjter deres dyr med antibiotika. Ja, der er mere ukrudt på en økologisk mark, og kald det bare ”vilde planter”, men det er da ikke noget at prale med. Der er ikke mangel på ukrudtsplanter i Danmark og de skal da slet ikke vokse i afgrøderne.

Mange ved det ikke, men der er ingen evidens for at økologi er godt for noget som helst, hverken klima, vandmiljø eller natur. Økologiske varer er op til ti gange dyrere end almindelige varer, og de herefordbøffer som økoformanden opdrætter med milliontilskud er og bliver en dyr luksusvare forbeholdt de rigeste.

Faktisk kan man på nettet se, at han har hentet knap 11 millioner i skatteydernes lommer siden 2008. Læg hertil betalt græsning på 200 hektar af samfundets jord. Så han og de andre fromme økologer burde høre op med deres usandfærdige praleri og betale deres CO2 afgift som alle andre.

kjerkegaard støtte