ForsideLederLeder: Ingen grund til medlidenhed

Leder: Ingen grund til medlidenhed

-

Landmændene piver over, at tusindvis af nye miljøgodkendelser af svineudvidelser tager tid at behandle. Hvad de færreste ved er, at erhvervet har sendt dem pro forma for at omgå, at en senere udvidelse skal overholde meget nødvendige stramninger af miljøkravene. På denne måde, er landmændene sikret mod nye miljøkrav i 8 år. Samme mønster har man set før. De fleste af ansøgerne har ingen seriøse planer om at udvide i øjeblikket, hvor erhvervet taber penge hver dag. 7 mia. af egenkapitalen er forduftet i gylletåger de seneste to år.  Det ligger nu fast, at den højt profilerede nye husdyrlov ikke begrænser, men øger forureningen fra landbruget. Der skal ske noget hurtigt, hvis ikke den allerede katastrofale miljøtilstand skal forbedres. Men landbruget stritter imod af alle kræfter. Og med politisk back up på Christiansborg har de fat i den lange ende. Selv truende epidemier forårsaget af landbrugets store antibiotikaforbrug synes at prelle af på bondevennerne i regeringen.
Erhvervet bør nedlægges, det skader mere end det gavner.

Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C 1. th.
2800 Lyngby
20 41 77 88