ForsideDebatindlægDebat: Bestilt arbejde

Debat: Bestilt arbejde

-


Fødevareordfører Vivi Kier (K) undrer sig over, at fødevareminister Eva Kjer skyder alle regeringens forebyggelseskommissions ideer ned. Sundhed er den enkeltes eget ansvar, og ”kartofler er jo allerede billigere end chips, så…”
Vivi Kier har overset, at Eva Kjer plejer landbrugets interesser. Dansk landbrug er storproducent af usunde fødevarer, og derfor stritter hun imod forbud, mærkning, differentieret moms etc. Det ville give alvorlige ridser i landbrugets fine fernis, hvis stort set alle landbrugsprodukter undtagen skummetmælk bliver stemplet som usunde. Men sagen er, at danskernes indtag af svinekød, mælkefedt og store bøffer fremmer mange menneskers død af såkaldte ”livsstilssygdomme”.
Tankevækkende at dette tilskudsbårne erhverv, der ikke har kunnet betale sine regninger i årevis, både ødelægger natur og miljø og forkorter danskernes liv. Endnu mere tankevækkende er det, at fødevareministeren forsøger at dække over det. Det ligner bestilt arbejde.

Kilde/link