ForsideHørt på traktortrækketMartin Spærreild og Lone Økoandersen stiller op imod Corona.

Martin Spærreild og Lone Økoandersen stiller op imod Corona.

På Kardanakselborg ser man store muligheder for nye forretningsområder som afledte effekter af Coronavirussen. Biogasfyrede transportable krematorier er fremtiden for et hårdt trængt erhverv, der driver hele verdens velstand.

-

Nu betyder Corona jo faktisk kroner, så hvorfor ikke se forretningsmæssigt på den epidemi, der åbner mange spændende nye forretningsmuligheder for landbruget, spørger minkavler Martin Spærreild fra Landbrug&Hvidevarer på Kardanakselborg i København retorisk, da vi kommer forbi for at høre, hvordan landbruget ser på Coronaepidemien.

-og for økologien! tilføjer den læbebestiftede viceformand Lone Økoandersen fra den økologiske division.

Hun fortsætter:

-Biogassen rummer gode muligheder for en økologisk kremering, og vi har nu ansøgt om og fået 31 GUDP-millioner til en forskningsprojekt, hvor også økologisk Landsforbund får en håndfuld millioner til social breddeformidling og økologisk bevidsthedsudvidelse i forbindelse med projektet.

-ja, vi ser store muligheder for at etablere transportable krematorier, så vi sparer energi til transport og udgifter til rustvogne. De skal drives med komprimeret biogas, altså metan så vi bortskaffer de døde i deres vante omgivelser.

-on location! tilføjer Økoandersen med et lumsk og listigt blik til Martin, der antyder, at de begge ser store muligheder i, at epidemien snarest muligt topper med flest muligt døde.

Der er store eksportpotentialer i den nye opfindelse, så vi imødeser et rent vindmølleeventyr, der jo også fik støtte i udviklingsfasen, men som nu skaber både eksportindtægter og arbejdspladser i Danmark, skriver Kardanakselborg i en pressemeddelelse.