ForsideDen økologiske illusionTilbagekalder økologisk brød. Kan udløse allergisk reaktion

Tilbagekalder økologisk brød. Kan udløse allergisk reaktion

-

Efter skandalen med meget høje doser af giftstoffet PFAS i økologiske æg, som i årevis har forgiftet børn og voksne, der fejlagtigt troede at de var på sikker grund, viser det sig nu, at både Spar købmanden og Meny har sendt glutenfrit såkaldt økologisk knækbrød ud til kunderne, selv om det ikke var glutenfrit. Dette er falsk varebetegnelse. Hvis børn har spist brødet og haft allergi over for gluten, kan dette have gjort børnene uforklarligt syge. Forbrugere har i mange tilfælde tillid til at økologiske varer ikke fremkalder allergier, og har ikke haft grund til at tro andet i dette tilfælde. Men dette var altså nok naivt.

Det er fabrikanten der har sendt varerne på markedet for derefter at kalde dem tilbage. Det er uvist om al knækbrødet på nuværende tidspunkt er fortæret. Hvis man ikke lider af glutenallergi, kan man sagtens spise brødet.

https://nyheder24.dk/nyheder/tilbagekalder-broed-solgt-i-meny-og-spar-over-hele-landet