ForsideDebatindlægGæmelke på hælene i diskussion med sickpigs.dk redaktør.

Gæmelke på hælene i diskussion med sickpigs.dk redaktør.

-

Peter Gæmelke bliver helt metafysisk, når han skal begrunde Danmarks vildt overdrevne animalske produktion…


Peter Gæmelke må ty til søgte argumenter i en radiodiskussion om landbrugets miljøbelastning. For eksempel  mener han at Danmark har en "forpligtelse" til at producere fødevarer på al den landbrugsjord,  som vi er "begunstiget" af, fordi andre lande ikke kan brødføde deres befolkninger. Men danske eksporterede fødevarer kommer ikke de sultne i ulandene til gode. De er kun til rådighed for velstående del af befolkningen på markeder i den rige del af verden. Det nævner Gæmelke ikke. Til gengæld får vi historien om hvor meget han selv har reduceret sin forurening på sin egen gård…

Hurra for det. (Det er ikke første gang Gæmelke bruger dette debattrick, se optagelse fra møde i Politikens Hus 2006 her

 

PS: Apropos det med fødevareproduktionen i Danmark. Der blev i 2007 eksporteret 3.8 mio levende smågrise ud af Danmark. Læs her

Kilde/link

Hør Poul Friis her