ForsideMRSADebat: Det er svinene eller os

Debat: Det er svinene eller os

-

Bragt i Politiken d. 12/3 . (Sidste to sætninger dog udeladt…)

DT104, MRSA og ST398 er navne på sygdomsfremkaldende resistente bakterier.Der er flere, og nye kommer stadig til. Danske svineavlere og dyrlæger skovler tonsvis af antibiotika ud til svinene, simpelthen fordi de ikke kan klare produktionsforholdene. For eksempel påfører svineavlerne helt bevidst smågrisene diarre ved at tage dem fra soen for tidligt. Så kan soen nemlig blive drægtig igen i en fart. Smågrisene får antibiotika for at vokse trods den unaturlige fravænning. Allerede nu dør 2-300 mennesker årligt af infektioner med resistente bakterier. Flere initiativer for at få forbruget under kontrol er kuldsejlet, for landbruget har mestret at få dem udvandet så forbruget alligevel er steget hvert år. Den danske svineproduktion sker med befolkningens sundhed som indsats. Den kan ikke engang betale sig. Stop den før det er for sent.

Kilde/link

Ingeniøren