ForsideLederLeder: Bøndernes bedrageri

Leder: Bøndernes bedrageri

-

Bragt i Jyske Vestkysten 24/4 2008.
 
Skattefuldmægtig Margit Kristensen undrer sig over lav moral hos sygemeldte landmænd. 3 ud af 4 malkede køerne med den ene hånd og kommunekassen for sygedagpenge med den anden. De var nemlig  i fuld gang med at arbejde, da SKAT kom på sygebesøg.
Men der er ingen grund til undren. Årtiers enøjet griskhed støttet af statslig forkælelse har skabt et parallelsamfund af landmænd, som på den ene side mener sig hævet over loven og på den anden side udnytter enhver lejlighed til at få skattekroner til at flyde ned i deres egne hårdtpumpede lommer. Vandløbslovens bræmmeregler brydes efter noder, gravhøjene lever et farligt liv og kan ofte kun drømme om den lovpligtige to meter fredning, hvor ploven ikke må komme. Flydelag på gylletanke er en udbredt mangelvare. Bygninger forfalder i titusindvis i strid med landbrugsloven og nu er så toppen af isbjerget af socialt bedrageri kommet for en dag i Sønderjylland.
I årevis har landbruget med held sat sig på formandsposten i miljøudvalgene i landkommunerne og på den måde fået et værn imod politianmeldelser fra kommunen side. Nu vil landmændene givetvis stræbe efter at blive socialudvalgsformænd, så man kan nøjes med fløjlsbehandskede løftede pegefingre, når en af vennerne uheldigvis gribes i snyd med offentlige penge. Det vil være drømmeri at tro, at bønderne vil forbedre deres moral foreløbig. Det tillader deres dyre vaner nemlig ikke
 
Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C 1. th.
2800 Lyngby