ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerTraktor dræbte motorcyklist

Traktor dræbte motorcyklist

-

En stor traktor med frontlæsser overholdt ikke sin vigepligt, da den kørte ud på Bygholm Vejlevej i Nordjylland. Traktoren ramte en motorcyklist, der ikke havde mulighed for at undvige. Motorcyklisten, den 20-årige Jonas Søndergaard Pedersen fra Frøstrup, blev dræbt på stedet. Føreren af traktoren var 15 år. Han vil blive sigtet for uagtsomt manddrab og forældrene kan komme i klemme for at have overladt det dræbende køretøj til en dreng under de 16 år man – med behørigt kørekort – skal være for at køre traktor på offentlig vej.

Landbrugskonsulent forudser flere drab på sagesløse trafikenter.

"Havde frontlæsseren været hævet op, var det aldrig sket," fastslår landskonsulent Jens Johnsen Høy fra Agrotech, og han fortsætter:

"Det er en virkelig alvorlig ting, og vi kan ikke sige tit nok, at frontlæsseren skal være hævet op i minimum 3,5 meters højde ved kørsel på
vejen. Den skal jo meget langt frem, før føreren i traktoren kan se, om der kommer nogen."

Af samme grund frygter han, at frontplovene, der rager op til ni meter frem, før eller siden bliver indblandet i tilsvarende ulykker.

 

Læs også her

 


Rigsadvokaten har oplyst følgende:

 

”Det fremgår af Transport- og Energiministeriets bidrag til besvarelse af spørgsmål nr. S 1803 og S 1804 om samme emne, at antallet af dræbte i trafikken i forbindelse med ulykker med traktorer i 2004 og 2005 var otte personer, mens de foreløbige tal for 2006 viser, at antallet er steget til 13 personer. Tallene viser det antal ulykker, hvor traktorer har været involveret, men det fremgår ikke af tallene, om traktorføreren har været årsag til ulykken.

Kilde/link

Se billede af den dræbende traktor