ForsideBiogasbedraget2 ministre til Bornholm for at se på biogas, der ikke duer.

2 ministre til Bornholm for at se på biogas, der ikke duer.

-

Biokrafts uheldsramte biogasanlæg ved Aakirkeby på Bornholm har inden for en måned haft besøg af to ministre, både statsministeren og miljøministeren. Det skyldes, at man er fortørnede over at deres nye fine projekt til fremstilling af såkaldt 2. generations etanol ikke fik del i støttekronerne fra staten.

Her på redaktionen sætter vi gerne en halv tons gylle på højkant på, at man nu bl.a. ved hjælp af firmaets  forbindelser til regeringspartiet (Thor Gunnar Kofoed, søn af Niels Anker Kofoed, er nyansat direktør for BornBioFuel og aktiv venstremand), vil forsøge at få en luns af landdistriksmidlerne.

Projektet, der er leveret af firmaet Biogasol, der har haft til huse på DTU, har tidligere fået 27 mio. kr. i tilskud fra en fond. Biokraft har for nylig været på tiggergang hos aktionærerne for at få tilført mere kapital, idet deres gyllebaserede biogasanlæg ikke giver de beregnede indtægter.

Kilde/link