ForsideDebatindlægKronik: Landbruget skal hjælpe naturen

Kronik: Landbruget skal hjælpe naturen

-

Bragt i politiken (let forkortet) d. 17/9 2008
 
Michael Stoltze gør sig i kronikken d. 12/9  høje tanker om landbruget som medspiller i naturgenopretning af Danmark. Det vil landmændene gerne, siger Stoltze, hvis de bare får de "rigtige rammer". Læs: tilskud.
Altså har vi indtil i dag betalt landmænd milliarder for at dyrke landet med enorm naturødelæggelse til følge, og nu skal vi så i stedet for betale for, at landmændene lader være. Kan andre en jeg se det absurde i situationen? Landmændene bliver på den måde en slags integreret mafiøs klan: Vi forgifter grundvandet – eller I betaler os! Nej, hvis Danmark skal naturgenoprettes skal staten råde over store områder, måske ved at få forkøbsret til alle konkursramte landbrug. Arealerne kunne så udlejes til ekstensiv udnyttelse, hedelandbrug, skove med vildt, jagtområder med fugle, krystalklare fiskevande med laks og springende ørreder. Landbruget har i denne sammenhæng så meget blod på hænderne, at de under ingen omstændigheder kan overlades ansvar for naturforvaltning. Man sætter jo heller ikke ræve til at vogte gæs!

Kilde/link

Læs kronikken her