ForsideDebatindlægDebat: Riv masken af Venstre

Debat: Riv masken af Venstre

-

Bragt i Bornholms Tidende d. 17/9 2008

Energiordfører Lars Christian Lilleholt fra Venstre skulle supplere sin titel og kalde sig energi- og svineavlerordfører.

Han påstår i P1 morgen den 15/ 9, at gyllebaseret biogas kan formindske nedsivning af næringsstoffer til grundvandet og spænder dermed miljøhensyn for sit biogasprojekt.

Det består bl. a. i at koble biogasanlæg på naturgasnettet.

Han indrømmer, at det slet ikke kan løbe rundt. Den skjulte dagsorden er at hjælpe danske svinebønder af med deres gylle og tørre underskuddet af på andre, i dette tilfælde DONG.

Østkraft på Bornholm har allerede smagt medicinen. Med massive aktiekøb i et meget tvivlsomt biogasanlæg, Biokraft, kommer de bornholmske elkunder til at betale for, at nogle få svineavlere kan presse produktionen op. De har fået lov allerede inden anlægget har vist sin miljøduelighed og kan fortsætte to år, hvis anlægget, som alt tyder på, aldrig kommer til at virke. Statsministeren er ikke et hak bedre.

Han påstår at statsfinansierede private klinikker er en fordel for borgerne.

De giver frit valg og kortere ventelister. Men samme regering har gjort alt, hvad den kunne, for at skjule borgernes rettigheder, når det gælder om at få gratis behandling i EU.

Det viser, at Foghs dagsorden ikke er at gavne befolkningens sundhed, men at fremme lægevennernes privatøkonomi.

Knud Haugmark

Skelhøjvej 25 C 1. th.

Lyngby

Kilde/link

Bornholms tidende