ForsideDebatindlægDebat: Brak og biogas

Debat: Brak og biogas

-

Bragt i  Bornholms Tidende 21. 10. 2008

 

BornBioFup

 

Biogasol har nu ansøgt statskassen om over 100 mio. skattekroner til BornBioFuels  ”demonstrationsanlæg” ved Åkirkeby og noget mere forskning i de enzymer, som skal lette forgasningen af for eksempel halm. Hvis processen er færdigudviklet, kan jeg ikke tro, at tilskud skulle være nødvendige. Kunderne vil stå på nakken af hinanden for at få licens, så de kan komme ud at køre på hø og halm. Hvis processen ikke er færdigudviklet, har jeg svært ved at se, hvad man skal demonstrere på et anlæg til næsten 100 mio. skattekroner.

I blandingen af eufori og hysteri omkring FNs årlige klimatopmøde næste år i København er der opstået et gråt marked for alle mulige projektmagere. Sagen er, at ingen aner, hvordan man laver biogas af halm på en rentabel måde. Teknologien er i alle tilfælde overflødig. I en overskuelig fremtid vil være bedst for klimaet at brænde halmen af i kraftværker og hælde benzin på bilerne som hidtil. Men hvis man siger det alt for højt, flyder tilskuddene ikke længere ned i direktør for Biogasol, fru Ahlrings lommer og over til solskinsøen. Så lad os gå stille med det indtil videre…

 

Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C 1. th.
2800 Lyngby
20 41 77 88

 

Biobrændstof er et stort bedrag. Læs her

 


 

Kilde/link

Se også her