ForsideDebatindlægDebat: HERRENS MARK?

Debat: HERRENS MARK?

-

Brakt i Nordjyske 14/11 2008:

Det er ubegribeligt at et enigt Folketing med undtagelse af Enhedslisten, har udstyret Landbrugsminister Eva Kjær Hansen med et mandat til at gøre EU´s midlertidige suspension af braklægningsordningen permanent. Ordningen har betydet at et areal på størrelse med Læsø, Samsø og Bornholm nu er kommet under plov. Et areal der tidligere har ligget udyrket hen til glæde for dyreliv, natur og vandmiljø. Danmark er i forvejen det europæiske land der i forhold til areal har mindst udlagt til natur.

Alt dette for at kunne fortsætte med en stærkt subsidieret landbrugsproduktion der gennem dumpning af overskudsproduktionen til tredjeverdens lande holder millioner i fattigdom.

Da de selvsamme partier vedtog Vandmiljøplan III, brugte man arealerne under braklægningsordningen som forudsætning for overholdelse af kravene. Hvordan man vil redde sig ud af den form for dobbelt bogføring er en gåde. Skal vi gætte på at de områder der skal gælde som erstatning kommer til at ligge på Herrens Mark.

 

 

Peder Hvelplund, Enhedslisten

Tagholmvej 139, Gl. Vennebjerg

9800 Hjørring