ForsideBiogasbedragetAfgasset gylle kræver større udbringningsareal

Afgasset gylle kræver større udbringningsareal

-

Skive Folkeblad 27.11.2008

Biogas skal være en god forretning

Hvis opførelse af et eller flere større biogasanlæg betyder udgifter for de lokale landmænd, så er det tvivlsomt, om anlæggene bliver en realitet.

Det vurderer landmand i Vejby, Jens Knudsen, som er talsmand for arbejdsgruppen, der blev nedsat efter et møde på Landbo Limfjord tidligere i år.

– Hvis det kommer til at koste for meget for landmændene at komme af med gyllen, så tror jeg ikke, vi kan gennemføre det. I nogle af de projekter, vi har set på, betaler landmændene for at få gyllen afgasset, og så får de den retur med en højere gødningsværdi. Det er også vigtigt, at landmændene kan få noget for varmen, mener Jens Knudsen.

Knap 40 lokale landmænd deltog ved mødet hos Landbo Limfjord, som blandt andet Skive Kommune havde inviteret til. Flere landmænd gav udtryk for en interesse i projektet, men i dag har arbejdsgruppen kun kendskab til cirka 10 landmænd, som har udtrykt interesse i at være med i et eventuelt biogasprojekt.