ForsideMRSAUndersøgelse om resistente bakterier holdes hemmelig

Undersøgelse om resistente bakterier holdes hemmelig

-

De danske svineavlere modsætter sig, at data fra den seneste undersøgelse af udbredelsen af resistente stafyllokokker, MRSA, offentliggøres. Svineavlerne gennemførte i samarbejde med Statens Serum Institut i 2008 en screening af deltagerne på en svinekongres, hvor deltagerne frivilligt kunne aflevere en slimprøve fra næsehulen for at se, om de var inficerede. Svineavlerne havde sikret sig, at undersøgelsen skulle behandles fortroligt. Derfor afviser man nu fra Seruminstituttets side at offentliggøre undersøgelsens data i forbindelse med en aktindsigtsbegæring i henhold til miljøoplysningsloven. I praksis sætter svineavlerne  med en fortrolighedsklausul denne lov ud af kraft.

Afslaget vil blive påklaget.

 

Kilde/link

Læs afslaget her