ForsideLederLeder: Ideologisk korstog for skatteyderpenge

Leder: Ideologisk korstog for skatteyderpenge

-

Regeringen bruger skatteydernes penge til at pådutte dem sin egen ideologi, også når det ikke kan betale sig. Løkkes overbetaling til privathospitaler kan kun forklares som et angreb på det offentlige sygehussystem. Pengene kom fra det samlede sundhedsbudget, så de offentlige sygehuse finansierede gaveregnen til den private sektor.

I forbindelse med »Grøn Misvækst«-udspillet har regeringen pålagt kommunerne at stille garantier for biogasanlæg, som alle, også branchen selv, ved, giver underskud, selvom gyllestrøm afregnes til en flere gange forhøjet overpris. Borgerne tvinges til mange år fremover både at betale strøm til overpris og afdrag på gyllekogeriernes milliongæld. Samtidig bliver kommunerne afhængige af gylleleverancer, for ellers går værkerne konkurs. Miljøet taber stort, for returgylle indeholder en forøget mængde næringsstoffer, som endda udvaskes meget let.

I Lemvig har man »løst« problemet ved kunstigt at nedsætte udnyttelsesprocenten for kvælstoffet, så landmændene kan smugle 25 procent mere ud på markerne, uden at det kan ses i gødningsregnskaberne. Biogaseventyret skader miljøet og har i virkeligheden til formål at støtte det skrantende svineerhverv. Svineavlerne slipper nemlig fremover for at skulle råde over dyre udbringningsarealer.

Sidste eksempel på regeringens brug af skattekroner til ideologiske korstog er kampagnen for at få ændringen i tronfølgeloven vedtaget. Statsministeren pumpede 1,2 millioner ind i det kriseramte TV2 og fik til gengæld en ja-kampagne for den nye lov. I sit overmod opfatter regeringen tilsyneladende statskassen som sin egen partikasse. Bilagssagen viser, at Løkke allerede som amtsborgmester havde svært ved at skelne mellem offentlighedens og sine egne midler.