ForsideMenneskers sundhedSvin truer danskernes sundhed

Svin truer danskernes sundhed

-

Anvendelsen af antibiotika i dansk svineproduktion er steget med over en fjerdedel siden 2001, og det betyder, at niveauet for resistente salmonellabakterier er steget støt. Det skriver Dagbladenes Bureau.

Tetracyklin tilsættes svinenes drikkevand lige som de såkadte "antibiotiske vækstfremmere" som erhvervet selv udfasede for nogle år siden. Dette førte faktisk til en stigning i anvendelsen af antibiotika, som altså er fortsat.

Nogle få uansvarlige men velbetalte svinedyrlæger står for hovedparten af udskrivningen af antibiotikapræparaterne til svineproducenterne. Sickpigs.dk har tidligere afsløret de værste syndere, der kom fra især Danvet og det landmandsejede LVK. Sickpigs.dk følger op med nye aktindsigtsbegæringer for at se, om der er gengangere blandt de dyrlæger, som nu skal til samtale eller får besøg af rejseholdet i deres praksis.

Direktør for Dansk Svineproduktion, Nicolaj Nørgaard, siger til Dagbladenes Bureau, at man ikke skal frygte baterier i kødet. Dette er korrekt, for så lange man gennemsteger kødet er der ingen fare for infektion. Faren består i, at der i staldende opformeres resistente bakterier, som senere spreder sig til skoler, plejehjem eller hospitaler. Dette aspekt forbigår direktøren i sin kommentar.

– Jeg tror, der er trusler, som er meget større for folkesundheden, siger han beroligende.

Kilde/link

DR- Dagbladenes Bureau