ForsideBrakstøtteDanmark sagsøger kommissionen fordi den bonner Danmark for ulovlig udbetalt brakstøtte.

Danmark sagsøger kommissionen fordi den bonner Danmark for ulovlig udbetalt brakstøtte.

-

Sag anlagt den 2. juni 2009 — Danmark mod Kommissionen

(Sag T-212/09)

(2009/C 193/38)

Processprog: dansk

Parterne

Sagsøger: Kongeriget Danmark (Ved: J. Bering Liisberg, befuldmægtiget, bistået af P. Biering og J. Pinborg, advokater) Sagsøgt: Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber Sagsøgeren har nedlagt følgende påstande — Principalt, Kommissionens beslutning af 19. marts 2009 om udelukkelse fra EF-finansiering af visse udgifter, som medlemsstaterne har afholdt for Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget (EUGFL), Garantisektionen, og Den Europæiske Garantifond for Landbruget (EGFL) annulleres for så vidt angår udelukkelse fra EF-finansiering af de af Danmark anmeldte udgifter; — Subsidiært, Kommissionens beslutning af 19. marts 2009 om udelukkelse fra EF-finansiering af visse udgifter, som medlemsstaterne har afholdt for Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget (EUGFL), Garantisektionen, og Den Europæiske Garantifond for Landbruget (EGFL) annulleres delvist for så vidt angår udelukkelse fra EF-finansiering af de af Danmark anmeldte udgifter, i det omfang udelukkelsen fra EF-finansiering er baseret på: — en påstået overtrædelse af reglerne om og svaghed i kontrollen med udtagne arealer i 2002, 2003 og/eller 2004; og/eller — en påstået overtrædelse af reglerne om og svaghed i telemålingskontrollen i 2003 og/eller 2004. — Kommissionen skal betale sagens omkostninger. Søgsmålsgrunde og væsentligste påstande Sagsøger begærer Kommissionens beslutning 2009/253/EF af 19. marts 2009 om udelukkelse fra EF-finansiering af visse udgifter, som medlemsstaterne har afholdt for Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget (EUGFL), Garantisektionen, og Den Europæiske Garantifond for Landbruget (EGFL) annulleret for så vidt angår udelukkelsen fra EF-finansiering af de af Danmark anmeldte udgifter ( 1 ). Sagsøger gør gældende, at Kommissionens beslutning på en række punkter er baseret på en fejlagtig forståelse og anvendelse af retsgrundlaget, herunder navnlig i relation til spørgsmålet om vedligeholdelse af de udtagne arealer og kravene til telemålingskontrollen

 

 

Det gøres videre gældende, at beslutningen lider af væsentlige begrundelsesmangler og at beslutningen på visse punkter er i strid med princippet om beskyttelse af berettigede forventninger og retssikkerhedsprincippet.

Endelig gøres det gældende, at udmålingen af korrektionen er foretaget i strid med Kommissionens egne retningslinjer, er uden tilstrækkelige holdepunkter i de faktiske forhold og står i misforhold til, at Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget ikke har været udsat for en reel finansiel risiko i sagen.

( 1 ) EUT L 75, s. 15; meddelt under nummer K(2009) 1945.


Når dommen er faldet kan den sandsynligvis læses her

Kilde/link

EF-domstolen