ForsideAktindsigtSickpigs får medhold hos ombudsmanden, igen. FødevareErhverv opgiver modstand imod at udlevere...

Sickpigs får medhold hos ombudsmanden, igen. FødevareErhverv opgiver modstand imod at udlevere landbrugsdata

-

 Sejrens gudinde, Victoria bringes for at markere den snarlige afslutning på flere års kamp for at få adgang til visse landbrugsdata.


I et høringssvar til ombudsmanden skriver FødevareErhverv bl.a:

I forhold til den konkrete sag opfordrer Ombudsmanden på denne baggrund Fødevareministeriet til at indlede en dialog med Knud Haugmark med henblik på at få præciseret hvordan han ønsker oplysningerne sammenstillet – eventuelt med henblik på at afklare, om myndighederne er i stand til delvist at imødekomme hans anmodning om at få oplysningerne sammenstillet på markblokniveau. Ombudsmanden henviser i denne forbindelse til Knud Haugmarks klage, hvor det anføres, at han ikke mener at have forlangt sammenstilling af oplysningerne, men blot at oplysningerne er forsynet med en nøgle, så de kan identificeres i forskellige tabeller.

FødevareErhverv tager Ombudsmandens retsopfattelse – som gengivet ovenfor – til efterretning. FødevareErhverv vil tage kontakt til Knud Haugmark og vil i lyset af dialogen træffe en ny afgørelse i overensstemmelse med Ombudsmandens retsopfattelse, jf. ovenstående.

Kilde/link

Se hele høringssvaret her