Deprecated: Function jetpack_form_register_pattern is deprecated since version jetpack-13.4! Use Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern instead. in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 FORSKERE: Mere vegetarisk mad nødvendigt for at brødføde verden | Landmisbrug.dk
ForsideMenneskers sundhedFORSKERE: Mere vegetarisk mad nødvendigt for at brødføde verden

FORSKERE: Mere vegetarisk mad nødvendigt for at brødføde verden

-

En gruppe forskere fra Canada, USA, Sverige og Tyskland har foretaget avancerede beregninger af potentialet for at øge de globale fødevareressourcer, baseret på viden om landbrugssystemer og høstudbytter over hele verden, suppleret med satellitbilleder. De konkluderer, at det er muligt på bæredygtig vis at fordoble verdens fødevareressourcer, men det kræver at flere indsatsområder kombineres: Øget høstudbytte, mindre madspild og mere vegetarisk mad. En af de involverede forskere, Navin Ramankutty fra McGill University i Canada, udtaler, at man ved at spise mindre kød kan bidrage "enormt". Han tilføjer, at forskere førhen kun sjældent har inddraget kosttyper i den type beregninger, fordi de ikke ville krænke folks ret til selv at vælge. I dag er det dog de færreste forskere, der tier om dette emne, vurderer han. Beregningerne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature.
►Læs kort artikel i Science Daily.
Læs interview med Ramankutty på CTV News.
Se grafik over potentialet ved kostforandring i Nature.
►Læs hele artiklen i Nature (kræver adgang).

Kilde/link

Se vegetarisk Forenings nyhedsbrev