ForsideAntibiotika og resistensSvinedyrlægernes formand: Antibiotika er et spørgsmål om dyrevelfærd

Svinedyrlægernes formand: Antibiotika er et spørgsmål om dyrevelfærd

-

  Formanden for de danske svinedyrlæger, Kristian Viekilde, minder imidlertid om, at forbrugerne skal forholde sig kritisk til de økologiske landmænd og også tage dyrevelfærden i betragtning. Til Politiken siger han:

 

»Helt generelt er det et problem, hvis man i økologiske landbrug er afholdende med at bruge antibiotika, hvis en gris bliver syg mere end én gang. For efter min mening skal syge dyr selvfølgelig behandles«, siger han.

 

Kristian Viekilde peger på, at en økologisk landmand kan være fristet til at se, om der er andre måder, man kan helbrede en gris på, end ved at bruge antibiotika.

 

»Det kan betyde, at grisen går rundt og er syg i meget længere tid, end hvis man gav den antibiotika. Jeg taler ikke for, at man altid bare skal give antibiotika, men man skal holde en velfærdsbalance«. Kristian Viekilde mener, der kan der være nogle modsætninger bygget ind i systemet.

Dyrlægen, der driver sin praksis på Fyn har i følge Vetstatregistret 55 rådgivningsaftaler og hans udskrivning af medicin i 2011 kan ses her

Kilde/link