ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtteEU regler 2012: man kan ikke få landbrugsstøtte til vådområder

EU regler 2012: man kan ikke få landbrugsstøtte til vådområder

-

 6. Støtte kan ydes for arealer, der er støtteberettigede efter enkeltbetalingsordningen.

Stk. 2. Uanset stk. 1 gælder følgende:

1) Der ydes ikke støtte for udyrkede arealer.

2) Der ydes ikke støtte for arealer, som omhandlet i artikel 34, stk. 2, litra b, i Rådets forordning (EF) nr. 73/2009.

3) Der ydes kun støtte for græsarealer (græsarealer i omdrift og permanente græsarealer), hvis arealerne har været anvendt landbrugsmæssigt til slæt eller afgræsning inden for perioden fra den 15. maj til og med den 31. august i ansøgningsåret, og arealerne fremstår med lavt plantedække den 31. august i ansøgningsåret, jf. dog nr. 4.

4) Uanset nr. 3 kan støtte ydes for græsarealer i omdrift, der anvendes til grøngødning, når arealerne den 21. april i ansøgningsåret er omlagt eller er under omlægning til økologisk jordbrugsproduktion under en bedrift, der er autoriseret af NaturErhvervstyrelsen til økologisk jordbrugsproduktion eller er omfattet af en ansøgning herom, og

a) plantedækket nedpløjes inden for perioden fra den 1. august til og med den 31. oktober i ansøgningsåret, eller

b) arealerne er etableret med en kløvergræsblanding med mindst 15 vægtprocent kløver, og ansøger i hele ansøgningsåret opbevarer dokumentation for indkøb af den anvendte kløvergræsblanding og dokumentation for, at der har været en anden hovedafgrøde end græs på arealerne i kalenderåret forud for ansøgningsåret.

Stk. 3. Der kan endvidere ikke ydes støtte for følgende arealer:

1) Arealer, for hvilke der med virkning inden for ansøgningsåret foreligger tilsagn om tilskud til miljøvenlig drift af vådområder i medfør af bekendtgørelse nr. 893 af 22. september 2005 om tilskud til miljøvenlig drift af vådområder eller tilsagn om tilskud til miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger i medfør af bekendtgørelse nr. 140 af 10. marts 2005 eller tidligere bekendtgørelser om tilskud til miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger, bortset fra tilsagn om tilskud til etablering af efterafgrøder.

2) Arealer, for hvilke der med virkning inden for ansøgningsåret foreligger tilsagn om tilskud til miljøbetinget tilskud, til braklagte randzoner, til pleje af græs- og naturarealer, til fastholdelse af vådområder, til fastholdelse af naturlige vandstandsforhold, til pleje af vådområder eller til opretholdelse af ændret afvanding i medfør af landdistriktsloven.

3) Arealer, der med virkning inden for ansøgningsåret er omfattet af en tilskudsordning til skovbrug.

4) Arealer, for hvilke der ved ansøgningsfristens udløb og med virkning inden for ansøgningsåret foreligger forpligtelser til at undlade brug af kemiske plantebeskyttelsesmidler eller forpligtelser, der i hovedsagen svarer hertil, som følge af tilsagn om tilskud i medfør af anden lovgivning end NaturErhvervstyrelsens bekendtgørelser om tilskud til omlægning til økologisk jordbrug, aftale, der indebærer betaling for den nævnte regulering, servitut eller pligt, der er pålagt i medfør af anden lovgivning.

5) Vandhuller, søer, vandløb, grøfter, stendiger og lignende arealer, der ikke kan anvendes til landbrugsproduktion.

Stk. 4. Flora- og faunaforbedrende foranstaltninger, der efter reglerne for enkeltbetalingsordningen etableres på arealer, der kan anvendes til landbrugsproduktion, er ikke omfattet af stk. 3, nr. 5.

Stk. 5. NaturErhvervstyrelsen kan i tilfælde af unormale vejrforhold beslutte, at den i stk. 2, nr. 3, anførte dato, hvor plantedækket skal være lavt, udskydes. NaturErhvervstyrelsens beslutning kan vedrøre hele eller dele af landet.

Kilde/link

Retsinformation