ForsideAktindsigtMærkelig begrænsning af aktindsigten i en helt banal sag om tilskud til...

Mærkelig begrænsning af aktindsigten i en helt banal sag om tilskud til miljøprojekt

-

 På Isgaard har en statsligt program kaldet GUDP givet milliontilskud til et forsøg, der går ud på at dyrke vandplanter i drænvand, som skal bruges som svinefoder. Samtidig reduceres mængden af udvaskede næringsstoffer i drænvandet.

Men efter en høring, hvor ministeriet to gange anmoder om begrundelser for ikke at give aktindsigt i en del af dokumenterne, fremsendes en meget amputeret sag.

I et brev til deltagerne i projektet skriver ministeriet bl.a:

 

"De vedhæftede dokumenter er dem, som efter NaturErhvervstyrelsen/GUDP’s umiddelbare vurdering indeholder den type af oplysninger, som evt. vil være omfattet af undtagelsesreglen i offentlighedslovens § 12, stk. 1, nr. 2:

1) Mail med tilsagnsskrivelse samt godkendt budget af 1. juli 2011

2) Mail med 1. rateudbetaling af 24. juli 2012

3) Ansøgningen af 15. april 2011"

Det ser ud til at ministeriet bevidst tilstræber, at deltagerne skal bede om, at disse dokumenter undtages. Har ministeriet en interesse i at indholdet ikke kommer til offentlighedens kendskab?

Afslaget tager slet ikke hensyn til miljøoplysningslovens muligheder for at få indsigt i miljøoplysninger.

Svarene i høringen fra deltagerne i projektet er ikke fremsendt. Og en del dokumenter er fremsendt i et ulæseligt format

Se de af de fremsendte sagsakter, der var i læselig form her. De er ikke kronologisk ordnet og bringes kun fordi det er en sigende oplevelse at bladre igennem siderne og se hvor meget, som er censureret bort med sort. Oplysningerne er oftest om projektets økonomi. Det er støttet med 3.5 mio skattekroner. 

Se zipped fil med alle fremsendte sagsakter her.

 

Kilde/link

Se afslagsbrevet fra ministeriet her