ForsideHørt på traktortrækketMiljømand bliver svinepasser

Miljømand bliver svinepasser

-

Holger Mortensen i fuld ornat ved en aktion imod antibiotika. (arkivbillede)


Holger Ø.Mortensen, kendt i hele landet for sine kritiske og bidske læserbreve rettet imod især svineproduktionen, skal nu i seniorjob som svinepasser for de nye bygrise i Odder. Kommunen vil drive svineavl på de ledige arealer ved det nedlagte Odder Sygehus. Holger falder snart for 2 årsreglen som langtidsledig, og skal derfor i akut beskæftigelse.

-Jeg er ikke begejstret, men med pistolen for panden har jeg intet valg, det glippede desværre med en uopfordret ansøgning til Waterfront, hvor jeg tilbød at infiltrere miljøorganisationer og levere fortrolige oplysninger. Jeg har visse kontakter i miljøet, som kunne vise sig nyttige. Men direktøren,  Lars Poulsen mente, at jeg ville være for let at afsløre. Så nu er jeg tvunget i akutjob i Vitapark.  Det værste er ikke grisene, de er søde nok, men jeg bliver til latter i hele byen, ja på hele egnen, når jeg skal stå der som en anden svinedreng nede i byparken, siger Holger til sickpigs.dk.

jensEt af Mortensens yndligsofre, svineproducent Jens Gammelgård replicerer: Nu får Holger endelig noget fornuftigt at lave, og formodentlig mindre tid til at svine et af landets bærende erhverv til med sine skriverier. Og hvis han ellers er dygtig nok, og kan komme op om morgenen, så tilbyder jeg på stedet manden et job i min nye svinestald, der snart står færdig. Hvis altså han kan blive ansat med løntilskud fra kommunen, naturligvis, ellers tager jeg bare en polak, slutter Jens Gammelgaard med et polisk blik til Holger, der er ved at krybe i sit nye arbejdstøj: blå Kansasoverall med seler og forklap.