ForsideBiogasbedragetMail til ministeren

Mail til ministeren

-

idaKære Ida Auken
Du er citeret for følgende:

– Danmark skal skrue ned for brugen af fossile brændstoffer, og her bliver biogas afgørende. Men vi skal ikke bare klaske store biogasanlæg tilfældigt op i landskabet. De skal placeres med omtanke, og denne udstilling viser, at det faktisk kan lade sig gøre og få både grøn energi og fin arkitektur på samme tid, siger Ida Auken.

Hvilken dokumentation har du for, at disse store og meget kostbare anlæg reelt har "afgørende" betydning for at vi kan "skrue ned for brugen af fossile brændstoffer"? Det brændsel, som biogasværkerne skal fodres med, kræver store mængder fossil energi at fremstille, gylle er temmelig uanvendeligt, og der er mig bekendt ingen dokumentation for, at biogasværker har positiv energibalance. Tvært imod tyder en del på, at der er tale om rene molbohistorier. Jeg ved det, for DTU har faktisk undersøgt den foreliggende litteratur, og ikke fundet belæg for biogasværkernes velsignelser.
Jeg synes at en så stor investering skal foretages på et solidt grundlag. Pengene kan kun bruges en gang, og biogas på grundlag af gylle og majs har højest sandsynligt negativ klimavirkning, når man regner det hele med, altså ståltanke, beton, rør, pumper køretøjer osv. De kendte anlæg giver da også dundrende underskud, som dækkes at kommunekassen, der ofte har stillet lånegaranti eller elforbrugerne, der tvinges til at betale overpris for biogasstrøm.
Tænk dig om endnu en gang og fortæl mig hvilken praktisk dokumentation, der findes for biogassens velsignelser.

På forhånd tak

Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C, 1. th.
2800 Kgs. Lyngby