ForsidePrognosebarometeretNu stiger mælkepriserne, er mælkebønderne så reddet

Nu stiger mælkepriserne, er mælkebønderne så reddet

-

"Råvarebørserne for mejerivarer er rødglødende. Produktionen falder og efterspørgslen stiger.

Prisen på mejerivarer tordner i vejret på råvarebørser verden over. I løbet af få måneder vil stigningerne forplante sig til supermarkederne og ramme de danske forbrugere i form af højere priser på mælk og andre mejeriprodukter."

Sådan profeterer JP i en artikel om de stigende mælkepriser.

»I mange år har produktionen af mælk været i uafbrudt stærk vækst. Siden sommeren 2012 har der imidlertid været en stagnerende mælkeproduktion i de lande, der sædvanligvis forsyner verdensmarkedet,« fortæller chefkonsulent Kristian Svendsen, Landbrug & Fødevarer. til avisen.

Danske landmænd der producerer mælk er i store økonomiske vanskeligheder for tiden, og det forventes fra branchens side, at mange vil lukke.