ForsideFra vor egen verdenOndsindet hackerangreb lægger sickpigs.dk ned

Ondsindet hackerangreb lægger sickpigs.dk ned

-

Med en hidtil uset styrke er sickpigs.dk nu for anden gang blevet lagt død af hackere. Sidste gang blev alle ca. 1600 artikler i nyhedsdatabasen slettet, denne gang er et stort antal sider med fortrinsvis dataoplysninger om landbrugets antibiotikaforbrug, gult kort m.v. ramt.

Hackernes hensigt er muligvis at hindre adgang til sitet. Det er lykkedes ved at bryde ind i filerne om lægge en kode ind i dem, så besøgende sendes videre til destruktive sider, der inficerer computerene med virus, trojanske heste og lignende. Dette sporer googles overvågning og så bliver besøgende på siderne advaret imod at gå ind på dem. Internetudbyderen har efterfølgende suspenderet domænet fordi det blev misbrugt af hackere.
Ved at anvende andre websites til at fordele virus undgår hackerne selv at blive sporet, mens helt uskyldige ejere af hjemmesider pludselig mistænkeliggøres.
Sagen meldes til politiet ikke mindst i lyset af, at redaktørens personlige site, www.haugmark.dk, hans kommercielle side www.quality-guides.dk og endnu en side ejet af ham, nemlig www.naturkomite.dk alle er blevet angrebet på samme tid.

Alle angreb skete samtidig med at sickpigs.dk har bragt de første afsløringer af landbrugets nyeste guldæg, nemlig afpresning over for vandværker og forsyningsvirksomheder med trusler om at ødelægge drikkevandet med pesticider.