ForsideDebatindlægKjeld Hansen til folkemøde: L&F er fulde af fup

Kjeld Hansen til folkemøde: L&F er fulde af fup

-

Danske fødevarer betyder intet globalt
‘Sultkortet’ blev spillet flere gange i løbet af Folkemødet. Danske landmænd kan sagtens producere flere fødevarer, så verdens stadig flere mennesker ikke behøver at sulte – hvis altså politikerne bare ville give los, lød det fra cirkusscenen.

Færre miljørestriktioner, flere tilskud – og så er det bare derudaf til gavn for den globale fødevareforsyning. Nogenlunde sådan kørte omkvædet fra den radmagre L&F-direktør, Søren Gade, der hoppede omkring som en springfrø på speed i det politiske debatforum.

Men Søren Gades store bekymring for verdens sultne børn var et nøje planlagt illusionsnummer, og i virkeligheden er postulatet om landbrugets mulige rolle yderst kritisabelt. Faktisk på grænsen til det uvederhæftige.

Danmarks landmænd bidrager kun med mikroskopiske 0,34 pct. til den globale fødevareproduktion, og dette minimale kosttilskud eksporteres ikke til lande, hvor befolkningstilvækstens sultne spøgelse truer. Tværtimod. Tyskland, UK, Sverige og Kina aftager broderparten med 53 pct. af vores landbrugseksport, der domineres af flæsk.

Kilde/link

Læs resten på DK nyt