ForsideMRSA casesMRSA i tankmælkFødevarestyrelsen blæser på staldpersonalets sikkerhed

Fødevarestyrelsen blæser på staldpersonalets sikkerhed

-

Fødevarestyrelsen har fundet MRSA i tankmælken på fire bedrifter i forbindelse med en screening. Alligevel skriver man:

 

"For så vidt angår de 4 CHR-numre, hvor der blev fundet MRSA i tankmælken, kan vi ikke sige noget om, hvorvidt der også findes MRSA i besætningerne,eller om det er tale om en smitte fra en medarbejder eller lignende.

Fødevarestyrelsen har ikke undersøgt, om MRSA kan påvises i besætninger med fund af MRSA i tankmælken.Det kan endelig oplyses, at MRSA elimineres ved pasteuriseringen af mælk, således at det ikke udgør en fødevaremæssig risiko"

Dette efterlader personalet med usikkerhed om de er i fare for at blive smittet fra de dyr de omgås,