ForsideBiogasbedragetBønderne indrømmer det: Biogas giver højere madpriser

Bønderne indrømmer det: Biogas giver højere madpriser

-

http://epn.dk/landbrug/ECE5786084/korn-forgylder-spekulanter-og-landmaend/

 

Danske landmænd bruger masser af majs og andre afgrøder i deres biogasanlæg, eller bioraffinaderier, som de nu ynder at kalde dem. Det samme gør mange andre landmænd, og det presser prisen på afgrøderne, hvilket sikkert har været landmændenes egentlige dagsorden bag biogasværkerne. For de producerer mindre energi end man havde håbet på, og der findes endnu ingen livscyklusanalyser, der viser, at de har positiv energibalance.

 JP citerer foodCulture og skriver bl.a:

Korn udgør 47 procent af den samlede vegetabilske produktion i Danmark. Den udvikling skyldes en stigende efterspørgsel fra flere købere, vurderer Finn Christensen, der er statistikchef hos Landbrug & Fødevarer.

"Den tid hvor korn og majs alene var noget der skulle spises er forbi. I dag indgår korn også som en naturlig del i energiproduktionen, hvilket presser prisen op," siger Finn Christensen til foodculture.dk.

Det er endnu for tidligt at spå om årets danske høst. Men ser man på den globale høst tegner den til at blive meget stor, hvilket formodentlig betyder lavere kornpriser i år, og derfor forventer Landbrug & Fødevarer ikke samme høje afkast til landmændene i 2013.

Kilde/link

JP, kræver abonnement