ForsidePrognosebarometeretsvinebranchen eksporterer arbejdspladser til Tyskland

svinebranchen eksporterer arbejdspladser til Tyskland

-

Mens landmændendes såklladte "Videnscenter" jubler over, at landmændende i henhold til en "prognose" nu skovler penge ind, klager det landmandsejede slagterikoncern med det royale navn "Danish Crown" over, at leverancerne af svin styrtdykker, fordi danske svineavlere er blevet til råvareleverandører til forarbejdningsindustri i udlandet.

Strømmen er ikke ny. I årevis har millioner af danske smågrise, mabge smittet med MRSA, krydset grænsen for at blive fedet op hos tyske svineproducenter og i mange tilfælde blive slagtet på slagteriet i Oldenburg, som er ejet af – tada! – Danish Crown.

JyllandsPosten skriver den 28/8 bla:

Grisekrise kan udløse massefyringer

Mangel på slagtesvin kan koste op til 1.000 job på Danish Crown.

Danish Crown mangler grise og varsler 1.000 fyringer i Danmark, hvis situationen ikke ændrer sig, skriver Børsen.

– Får vi ikke stoppet faldet i tilførslerne, så kommer vi over de næste tre år til at lukke flere afdelinger og sige farvel til op mod 1.000 medarbejdere, siger Jesper Friis, direktør for divisionen for svinekød hos slagterigiganten.

 

Jesper Friis fisker efter at staten skal gribe ind og endnu en gang holde hånden under et urentabelt erhverv. "Massefyringer" i slagteribranchen er ikke af ny dato. Erhvervet har sagt farvel til tusindvis af ansatte ved lukninger af afdelinger i en række byer i de seneste ti år.

 

Kilde/link

JP