ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtteFantasifuld landbrugsstøtte: Slagteriarbejdere skal betale nye stalde. Danish Crown tjener millioner

Fantasifuld landbrugsstøtte: Slagteriarbejdere skal betale nye stalde. Danish Crown tjener millioner

-

Dansk landbrug er en økonomisk ruin


Danske svineavlere er meget dygtige til at finde på måder, de kan hente penge op af andre mennesker lommer. Biogasalæggene finansieres ved at strømprisen bliver opskruet og ude på landet forlanger bønderne millioner for at lade være med at forgifte drikkevandet.

Det sidste nye er, at de landmandsejede slagterier med det royale navn, Danish Crown, har indgået en aftale med de ansatte, som skal gå ned i løn for at slagterierne kan finansiere flere produktionsanlæg. Det er naturligvis billigere end at låne pengene i banken selvom renten er i bund. For de 600 millioner, som det løber op i i løbet af tre år, skal jo ikke betales tilbage.

Fagforeningen har forhandlet aftalen om lønnedgang til gengæld for, at DC ikke lukker slagterier i overenskomstperioden. Men slagterierne garanterer ikke imod nedlæggelse af arbejdspladser på de enkelte slagterier.

Fagforeningen har tydeligvis ikke stillet sprøgsmålet: Hvorfor vil bankerne ikke finansiere staldbyggerierne? Det vil de ikke af den indlysende grund, at de har haft milliardtab på landbruget og ikke ser noget fornuftig grund til at smide flere penge efter en ikke rentabel produktion. Det kan man jo godt forstå.

Danish Crown tjente 77 millioner kroner i 2011. Se her


Kilde Skat og Martin Friis side om selskabers skattebetaling

Kilde/link

EPN