ForsideCasesDrikkevandsmafiaensickpigs.dk afslører drikkevandsmafiaen i Jylland

sickpigs.dk afslører drikkevandsmafiaen i Jylland

-

Ejeren af denne granplantage får penge for ikke at sprøjte træerne.


Med uvurderlig hjælp fra lokale aktivister er det lykkedes for sickpigs.dk at afsløre et enormt spild af offentlige penge til såkaldt beskyttelse af drikkevandet. Alle mulige stikker snabelen ned i pengekassen hos Aarhus Vand for at få "kompensation for driftstab" forårsaget af, at lodsejeren afstår fra at anvende pesticider på sin jord. Der er ikke tale om økologisk drift i almindelig forstand. Det er tilladt at anvende gylle og kunstgødning.

Sickpigs.dk tog bussen til Jylland og med det offentligt tilgængelige kort over støttede områder i tasken tog vi på turné i de Aarhusianske drikkevandsmagasiner. Det var ikke svært at finde eksempler på, at pengene er givet dårligt ud. På et par dage fandt vi en stor gammel skov, en svæveflyveplads, en sø, en mose og en granplantage, som altså angiveligt fik kompensation for driftstabet ved ikke at anvende pesticider. Vi fandt også arealer lige ved vandboringer, der ikke var omfattet af sprøjteforbud.

 

Kilde/link

Se filmen her