ForsideFinansielle landbrugstabStatskassen skal garantere for risikable landbrugslån

Statskassen skal garantere for risikable landbrugslån

-

Landbrugets manglende indtjening har skabt problemer for mange banker, som ikke får renter og afdrag tilbage fra bøndernes lån. Nu vil regeringen sætte statskassen ind som garant for disse lån. Garantierne skal formidles ved hjælp af den statsejede Landbrugets Finansieringsbank, LFB.
 

I en pressemeddelelse skriver Jesper Lyhne og co., at den nuværende produktpalet har været karakteriseret ved en begrænset efterspørgsel, ”…så derfor går banken i januar 2014 ud med 3 nyudviklede, målrettede garanti- og udlånsmodeller”.

Det første nye værktøj er en investerings- og ejerskiftegaranti, som dækker 75 procent af pengeinstituttets udlån og i særlige tilfælde kreditter ved finansiering af et ejerskifte.

Det andet nye produkt er et investerings- og ejerskiftelån på minimum 1 mio. kr. med en løbetid på op til 20 år.

Og den sidste nye vare på hylden er en forbedringsgaranti, der dækker 50 procent af pengeinstituttets udlån med maksimal løbetid på 7 år (til forbedringer med en tilsvarende tilbagebetalingstid).

”Med disse produkter stiller vi nogle garantier, der mindsker pengeinstitutternes risiko på lån til landbruget. Det forventer vi kan bidrage til at sætte skub i investeringerne i erhvervet. Samtidig antager vi, at den lavere risiko kan bidrage til lavere bidragssatser og rentesatser”, siger Jesper Lyhne, administrerende direktør i LFB ifølge en pressemeddelelse.

Landbrugets FinansieringsBank er etableret i et samarbejde mellem Finansrådet, Landbrug & Fødevarer, Nykredit, DLR Kredit og Finansiel Stabilitet.

Kilde/link

Finanswatch (kræver abonnement)