ForsideDebatindlægDebat: Feberredning

Debat: Feberredning

-

Bragt i JydskeVestkysten 24. dec. 2013

Regeringens julegave til landbruget er i virkeligheden en kluntet feberredning af banker og kreditforeninger med penge i klemme i det urentable landbrug. Det vil imidlertid ikke lykkes at få pensionskasser eller andre kapitalejere til at smide penge efter fallitboet, dansk landbrug. Det er forsøgt tidligere. AP-Pension stillede i januar i år både halve og hele milliarder på højkant, hvis landbruget kunne stille med egnede investeringsbedrifter. Bjarke Poulsen, Jysk Landbrugsrådgivning, ledte med lys og lygte og fandt ingen. AP trak følehornene til sig. Nu vil Sass bruge statskassen til risikobetonede investeringer i nye stalde m.v. Men det er ikke en statslig opgave at holde hånden under nyinvesteringer i en urentabel produktion. Hvis den nemlig kunne betale sig, så er renten så lav, at der ikke er noget i vejen for at landets banker leverer finansieringen. Landbruget får milliarder nok både som EU-støtte og i form af toldmure, lempelige miljøregler, beskyttelsespenge for drikkevandet, tilbageførte pesticidafgifter og hundrede andre støtte- og tilskudsordninger. Bønderne skal holde deres grådige fingre fra statskassen. Kan de ikke leve af at lave mælk og svinekød, så må de ud og søge et rigtigt, produktivt arbejde, lige som alle andre.Knud Haugmark, turistfører, M.A.
Skelhøjvej 25 C, 1. th.
2800 Kgs. Lyngby
Mobil: +45 20 41 77 88