ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetSøren Knigge, cyklende svinefabrikant, snød østarbejder for 206.000 kroner

Søren Knigge, cyklende svinefabrikant, snød østarbejder for 206.000 kroner

-

Landmanden Søren Knigge fra Stenderup  Søndergård ved Horsens betalte en rumænsk landskabsarkitekt ned til knap 63 kroner i timen som såkaldt "praktikant", selv om han skulle have knap 125 kroner i timen som almindelig medarbejder. Han var nemlig akademisk uddannet. Det skriver Fagbladet 3F.

Landbrugsavisen betegner medarbejderen fra Rumænien som "falsk praktikant". Falskneriet er begået af den 102 kilo tunge svineavler, der også gerne cykler til Paris for Team Vestjysk Bank, på hvis hjemmeside Knikke optræder i fuld ornat.

Cyklistsvineavleren undskylder sin alt for lave aflønning med, at han havde bedt en formidler om at finde medarbejderen i Rumænien. Denne slavehandler viste sig dog som lidt af en lurendrejer, for han forlangte 8000 kroner i gebyr, ikke fra svineavleren, men fra den fattige rumæner. Knigge fortæller ikke, hvordan der er sammenhæng imellem rekrutteringen af arbejderen og udarbejdelsen af lønsedlen.

Fagforbundet 3F har taget sagen op, og nu har rumæneren fået efterbetalt 206.000 kroner af Knigge, den cyklende svineavler.

Kilde/link

Landbrugsavisen