ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetSvineri i kvægstalden. Landmand Alfred Ebbesen underbetalte og misbrugte to ukrainere.

Svineri i kvægstalden. Landmand Alfred Ebbesen underbetalte og misbrugte to ukrainere.

En kvægavler havde to ulrinere ansat, men tilbød dem urimelige arbejdsforhold og behandlede dem som slaver. Nu skal hen slippe 50.000 kroner til de to "praktikanter". De betalte i forløbet to gange 500 Euro til "agenter. Der er tale om trafficing af overkvalificeret arbejdskraft

-

Igen og igen afslører 3F grov udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft i landbruget.

– Det ligner, at praktikanterne har været en slags handelsvare. De har set sig nødsaget til at betale useriøse mellemmænd for at komme til Danmark og arbejde som praktikanter og blive udnyttet som billig arbejdskraft. Det må og skal vi have stoppet. Om nødvendigt med politisk hjælp, siger  Steve Belting, faglig medarbejder hos 3F Aabenraa til Fagbladet 3F.

Læs mere: Praktikanter snydt: Nu får de 50.000 kroner i efterbetaling

Flere artikler fra 3F

Her er et udpluk af Fagbladet 3F’s artikler siden 2008 om udenlandske praktikanter i Danmark. Du kan læse artiklerne ved at klikke på de blå links: