Tysk forskning afslører igen, at økologi ikke gavner klimaet.

Klimabelastningen fra økologisk animalsk produktion er helt på højde med den konventionelle. Og der kræves 43 kilo foder for at frembringe et kilo oksekød, øko eller ej.

 

Et tysk studie har forsøgt at udregne den egentlige pris, incl. miljøbelastning, for forskellige fødevarer. Som det er vist mange gange før er økologisk kød mindst lige så belastende for klimaet som konventionelt kød. Plantebaserede fødevarer skulle ikke stige i pris, mens kød og mælk ville stige voldsomt i pris, hvis man indregner den pris pr. tons CO2, som den tyske regering har beregnet, € 180.

”Klimaskadesomkostningerne for kød er især forbløffende, hvis man sammenligner dem med de andre kategorier,” udtaler Maximilian Pieper fra Technische Universität, München, som har stået for forskningsprojektet. “De krævede prisstigninger er 10 gange højere end for mejeriprodukter og 68 gange højere end for plantebaserede produkter.”

”Den store forskel er den enkle effekt, at når du har et felt af planter, og du spiser dem direkte, så er det grundlæggende slutningen på [emissionerne],” sagde han. ”Men for f.eks. Oksekød har du brug for 43 kg foder for kun at producere 1 kg. oksekød. Denne enorme ineffektivitet forklarer kløften. ”

 

https://www.theguardian.com/environment/2020/dec/23/organic-meat-production-just-as-bad-for-climate-study-finds

Læs forskningsrapporten her 

Vi skrev allerede i 2012 om problematikken i en omtale af et forskningsprojekt fra Wiens Universitet