ForsideUncategorizedUniversitet: Kød belaster miljøet

Universitet: Kød belaster miljøet

-

En undersøgelse fra Københavns Universitet viser, at dansk landbrugs vigtigste eksportvare, nemlig rødt kød, er meget miljøbelastende. 

"Hvis blot danskerne ville spise 35 procent mindre kød om dagen, ville Danmark belaste miljøet 26 procent mindre. Det svarer til, at den gennemsnitlige dansker skal skære 48 gram kød ud af kosten og erstatte det med grønsager eller fuldkornsprodukter." siger Henrik Saxe, en af forskerne bag rapporten.

Økologisk kød er i følge rapporten lige så klimabelastende som ikke-økologisk. I mange tilfælde er økologiske produkter mere skadelige for miljøet, fordi de beslaglægger større arealer og derved fortrænger de mere natur.

sickpigs.dk bragte allerede i august 2012 en østrigsk rapport med samme konklusion.

Læs også JyllandsPostens omtale

Kilde/link

Ingeniøren