ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsOmbudsmanden trækker sagen om aktindsigt i MRSA data ud - igen

Ombudsmanden trækker sagen om aktindsigt i MRSA data ud – igen

-

Sickpigs.dk søgte allerede i 2012 aktindsigt i visse miljødata vedr. konstaeret MRSA i svinebesætninger, som var i myndighedernes varetægt. Aktindsigtssagen har gået sin gang, og har nu ligget på ombudsmandens bord i næsten et helt år.

Jævnligt modtager redaktionen underretning om, at sagen vil blive afgjort, men i stedet for en afgørelse kommer der bare et nyt brev. Redaktionen har ikke villet belemre læserne med disse trivialiteter, men nøjes med den seneste, som vi håber og beder til er retvisende.

Problemet er måske, at ombudsmanden har givet aktindsigt i VETSTAT data, så det vil være vanskeligt at afvige fra denne linje. MRSA data vedrører menneskers sundhed og er derfor omfattet af Aarhuskonventionen. Sagbehandlingstiden skulle være højest to måneder, så det er tydeligt, at Danmark ikke overholder denne konvention.

Landbruget har tidligere fremført, at en offentliggørelse af MRSA status kan gøre det umuligt at skaffe personale. I øjeblikket er landmanden forpligtet kun til at oplyse om en bedriftes MRSA status, hvis han kender den.

 

Se seneste udsættelse her

Kilde/link

Gammel udsættelse her