ForsideFra vor egen verdenHip hurra for en svinekæmpers 25 års jubilæum

Hip hurra for en svinekæmpers 25 års jubilæum

-

Jubilaren, som han ser ud i dag.


Holger  Øster Mortensen-Svin, kendt for sit kraftigt behårede ansigt med de orneagtige træk, kunne i 2013 fejre sit 25. år som svinebekæmper.

På sickpigs.dk skal dette ikke gå stille af, så vi fyrer en raket af til ære for Mortensen, der stadig kæmper for sagen. I sin fritid nyder han fransk eller chilensk rødvin. "Den passer fint til økologisk svinekød", udtaler han fra sit udkigspunkt oppe på Præstholm Mark ved Odder i Østjylland, et af verdens mest svinetætte områder.

"Her har jeg rod, her har jeg hjemme" nynner den behårede gamling og synes dog at opfatte den hyldest, der skal blive ham til del både her og hisset, nu og i al fremtid…

Vi bringer her Mortensens tidligste bidrag til svinefesten, trykt i SamsøPosten i der Herrens År 1988:

En gris der har været oppe at slås, kan man ikke spise (citat).

Jyske Slagteriers afdeling i Ballen står foran en udvidelse af slagtekapaciteten. Fremover skal 800 levende søer transporteres fra dele af Jylland til Ballen for at slagtes. Øen har hårdt brug for nye skattekroner, men er prisen ikke for høj?

1. Det virker absurd at transportere levende dyr "over dammen", for bagefter at sende det hele retur i forarbejdet form.

2. Det virker skræmmende og uden etik at levende søer skal være så lang tid undervejs inden slagtningen. Enhver, der kender blot en smule til grise, ved hvor dårligt søer enes i fremmed selskab. Ofte må
     de være i samme rum i halve og hele døgn inden slagtningen.

 Kan slagtemyndighederne garantere en problemfri og human fragt af 800 levende søer ugentligt fra Brande til Ballen?

Tænk på det inden medisteren ryger på panden!

Holger Mortensen

 

Holgers første undercoverjob som aktiv svinebekæmper var til et friluftsbryllup i Mols Bjerge, hvor brudens far ejede en stor svinebedrift. Billedet her er fra selve brylluppet, hvor svinebekæmperen ikke var inviteret. Han sneg sig ind iført charmeklud, paryk og falsk skæg.

Senere, da han var blevet afsløret bl.a. på baggrund ag data indsamlet i Echelon, forløberen for NSA, spillede han med helt åbne kort. Her ses hans postkasse, som bevogtes af en flyvende gris.

Et pragtfoto, som førte til politianmeldelse af en død so fra Amstrup Svineavl fuldender rækken af bedrifter. Kun kunne man anføre, at Holger med et schweitzerurs præcision indfinder sig på kadaverpladsen ved en  og her besigtiger kadavrene og melder til politiet, hvis de ikke er overdækkede.

I sandhed må vi spørge: Hvad var Danmark uden Holger Mortensen-Svin. Intet! Han længe leve.