ForsideCasesAxelborggateSvineboss render af pladsen

Svineboss render af pladsen

-

Lindhart B. Nielsen, mangeårig formand for danske svineproducenter, har med øjeblikkelig virkning nedlagt sit hverv som formand for VSP  (Videncenter for Svineproduktion) og skynder sig tilbage til Løgstør for at se mere til sine svin. Det skyldes at VSP,  skulle tilbagebetale et større millionbeløb, fordi man i en årrække har misbrugt EU-landdistriktsmidler. Uden at sagen har været behandlet af andre end en revisor, udtaler Lindhart til Landbrugsavisen:

»Nu kom rapporten først dagen før vores konstituerende bestyrelsesmøde, så det hele blev lidt hovedkuls. Jeg ville ikke melde noget ud, før jeg havde haft tid til at sætte mig ind i rapporten og også fået afklaret, om jeg selv har noget juridisk ansvar for, hvad der er sket. Det har hverken jeg eller VSP’s bestyrelse, er det nu klart fastslået.«

Direktøren Nicolaj Nørgaard blev fyret med øjeblikkelig virkning for få dage siden. Han vedkender sig heller ikke noget egenligt ansvar for skandalen. VSP har idømt sig selv en bod, tilsyneladende, og tilbagebetalt  19 mio. kroner.

Den nye formand hedder Erik Larsen.

 

Kilde/link

Landbrugsavisen