ForsideMRSAMRSA: Den enes død, den andens brød

MRSA: Den enes død, den andens brød

-

Dansk svineproduktion er blevet afhængig af at kunne sprede resistente bakterier i deres besætninger og dermed også til deres personale. Det fremgår af en aktindsigt i nogle delrapporter fra den såkaldte af Mette Gjerskov nedsatte såkaldte task-force til belysning af mulige strategier over for  MRSA problemet, som Ingeniøren har fået aktindsigt i. Her fremgår det i følge Ingeniøren, at repræsentanterne for landbruget konsekvent har saboteret helt nødvendige tiltag, der skulle belyse udbredelse og smitteveje for MRSA indenfor selve svinebesætningerne. Disse vil altså uhildret fortsat være en kilde til livstruende infektioner.

Ingeniøren skriver bl.a:

Aktionsgruppen mod MRSA-­smitte blev nedsat i 2012 af de daværende ministre for fødevarer og sundhed. Den ledes af cand.scient. ved Fødevarestyrelsen Gitte Bjerager, og hun bekræfter, at de tilbageværende fire projekter alle er rettet mod at mindske risikoen for smittespredning i samfundet – ikke i svinestaldene.

»Ingen af de udvalgte projekter vil standse spredningen af bakterierne blandt svinene,« siger hun.

Det er ikke lykkedes Ingeniøren at få en kommentar fra styregruppens formand, veterinærdirektør ved Fødevarestyrelsen Per Henriksen, eller fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Dan Jørgensen (S).

Kilde/link

Ingeniøren