ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsLandbruget lider med faldende priser på mink et akut propagandanederlag

Landbruget lider med faldende priser på mink et akut propagandanederlag

-

http://anima.dk/sites/default/files/styles/500x/public/5hvalpe_0.jpg?itok=0t4dYQEE

I en årrække har det fallerede, urentable danske landbrug kunnet pynte sig med flotte tal fra den profitable minkskindproduktion, som pr. tradition regnes for en driftsgren inden for landbrug. Men nu er det slut. Priserne ventes at rasle ned når Copenhagen Fur søndag den 9. februar 2014 åbner dørene til årets første auktion, hvor syv millioner skind skal sælges.

I følge EPN skyldes prisfaldet, at konkurrerende produktion fra udlandet har presset priserne ned fra 600 til formodentlig 250 kr. pr. skind, men der har tidligere været forlydender om, at de høje danske priser var finansieret via korruptionsbetinget svindel med told og skattebetaling i Kina. De kinesiske myndigheder havde ved den seneste auktion i København udsendt kontrollanter for at standse svindelen, hvilket nu tilsyneladende også rammer de danske skindproducenter.

MRSA er i øvrigt temmelig udbredt hos danske mink, hvilket lige som de kritisable forhold for dyrene kan blive endnu et argument imod at købe og bære minkpelse.

Kilde/link

EPN