ForsideDebatindlægDebat: lidt mere kadaverdisciplin, tak!

Debat: lidt mere kadaverdisciplin, tak!

-

 

Uacceptabelt svineri- hvem gør noget?

 

Kan det virkelig være rigtigt, at døde svin kan ligge nærmest frit tilgængelige til offentlig vej?

Der er frit udsyn til svineligene fra landevejen mellem Åkirkeby og Nexø på hjørnet ved Lyngvejen. Som det fremgår af billedet kan hunde, katte, rotter, fugle og børn frit forlyste sig med grise, som jo er døde af et eller andet, for ellers lå de der jo ikke.

Her kan kun gættes, men er disse grise smittet med MRSA? Den meget frygtede bakterie, som forskerne slår alarm over for, fordi det er særdeles svært at behandle mennesker, der er blevet smittet med MRSA.

Det er et tankevækkende syn i disse tider, hvor der er så meget fokus på landbruget, der så gerne vil fremstå som miljøvenlige fødevareproducenter og være de som påtager sig det største samfundsansvar for den danske eksport og indtjening til samfundsøkonomien.

 

I min optik er det en yderst hensynsløs omgang med døde svinekroppe, der muliggør at dele af svinekroppene eller mindre lunser af dem, med hvad de i øvrigt måtte indeholde af medicinrester osv, frit kan spredes til andre dyr og mennesker.

Hyggeligt når man bliver slikket af sin hund eller kat der forinden har været på opdagelse og gnasket i en død gris. Eller vovsen lægger sig i sengen!

 

Mest bemærkelsesværdigt er det jo, at der er lovgivning der regulerer området!

Herunder ses uddrag af BEK nr 558 af 01/06/2011 Gældende,Offentliggørelsesdato: 02-06-2011,Fødevareministeriet

Bekendtgørelse om opbevaring m.m. af døde produktionsdyr

Krav til opbevaring af døde produktionsdyr

§ 3. Døde produktionsdyr skal opbevares på en opbevaringsfacilitet indtil afhentning, jf. dog stk. 3 og § 4.

Stk. 2. Indtil afhentning skal døde produktionsdyr opbevares på en måde, der sikrer dem mod ådselædende dyr og under sådanne forhold at opbevaringen ikke udgør risiko for spredning af smitstoffer.

Krav til placering af opbevaringsfacilitet

§ 5. For at forebygge smittespredning skal opbevaringsfaciliteten være placeret i passende afstand fra offentlig vej, produktionsbygninger og arealer med produktionsdyr.

Stk. 2. Opbevaringsfaciliteten skal være placeret ved fast tilkørselsvej.

 

Dorthe Fink

Fredenlundsvej 1,

3730 Nexø