ForsideDebatindlægDebat: Hvorfor skal de ansatte betale?

Debat: Hvorfor skal de ansatte betale?

-

Hvorfor skal de ansatte betale?

af Knud Haugmark M. A., Skelhøjvej 25 C, 1. th., 2800 Kgs. Lyngby knud@haugmark.dk

SLAGTERI: Danish Crown har jo masser af penge. Sidste år havde de efter udbetaling af udbytte til ejerne (landmændene) 1,2 mia. på bogen.Bankerne og kreditforeningerne vil da gerne låne penge ud til rentable projekter, så hvorfor gå i lommerne på de hårdtarbejdende ansatte? Helt unødvendigt for resten, for der er masser af plads til flere svin i staldene ude på landet, hvis der ellers var en farbar vej frem for dansk svineproduktion.Men det er der ikke.Landbruget kæmper af alle kræfter imod, at befolkningen finder ud af, hvor stor en fare erhvervet udgør for vores sundhedssystem, ja svinebønderne er iskolde over for, at dette urentable erhverv forårsager stadig flere dødsfald på grund af de resistente bakterier.Det rager dem også langsomt, at danske svin beslaglægger enorme arealer i fattige lande for at fede europæere kan sætte tænderne i en saftig kotelet. Befolkningerne i Chile og Argentina er så langt væk, at deres sprøjteforgiftede arbejdere og vanskabte spædbørn holdes ude af synsfeltet. At produktionen af foder beslaglægger så meget jord, at det på globalt plan vil være en bombe under fødevareforsyningen, gør heller ikke indtryk på de kyniske svinefolk.Herhjemme ødelægger produktionen samfundsøkonomien, for de såkaldte " eksportindtægter" er i virkeligheden lånefinansierede og gælden vokser og vokser.Mens den ene bank efter den anden knækker ryggen, forsvinder muligheden for tilbagebetaling i gylletågerne.Danmark er ikke forpligtet -eller egnet -til at levere verdens største eksport. Produktionen skal hurtigst muligt afvikles, så folkesundhed, samfundsøkonomi og sikre arbejdspladser i landbruget kan fremmes.