ForsideDen økologiske illusionØkoboss: Økogrise er ikke økologiske

Økoboss: Økogrise er ikke økologiske

-

Hvis man tror, at økologiske produkter er bedre for miljøet, så kan man godt tro om igen. Økologi er snarere en slags disneyficering af slagtedyrene, så kunden tror, at de har et bedre liv.

»Hvis man som forbruger skal være villig til at betale mere for at få økologisk svinekød, er det klart en forudsætning, at man ved, hvilken forskel økologien gør for dyrevelfærden – eksempelvis at de økologiske grise har god plads og får masser af frisk luft. Man skal vide, hvad man får mere for pengene,« siger Helle Bossen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening til DR.

Det hører dog med til historien, at økologiske grise kun må smage pennicilinsprøjten en enkelt gang i deres korte liv. Derfor har de også et meget lavere forbrug af antibiotika. Landmanden kan dog sælge en tidligere økogris som konventionel, hvis han skulle ty til sprøjten en gang mere.

Men markedskonsulenten for Økologisk Landsforening indrømmer det entydigt: Økogrise skal tale til forbrugerens følelser og forestillinger om et lykkeligt griseliv. Danske svin lever under seks måneder. De er sådan set at betragte som unge teenagere, når de får deres bedøvende gas på slagteriet og ender deres liv som fødevarer for kødædende mennesker.

Kilde/link

DR