ForsideAntibiotika og resistensResistens i 60 procent af MRSA-infektioner i Europa

Resistens i 60 procent af MRSA-infektioner i Europa

-

WHO konkluderer, at antibiotikaresistensen spreder sig blandt mange forskellige infektionstyper, men rapporten fokuserer særligt på resistens i syv forskellige bakterier, der giver almindelige og alvorlige sygdomme som blodforgiftning, diarré, lungebetændelse, urinvejsinfektioner og gonoré.

WHO har fundet resistens for antibiotika – særligt for de typer, som kan være den sidste og eneste mulighed for behandling – over hele verden. Særligt i de europæiske lande afslører rapporten en høj grad af resistens over for 3. generations cephalosporiner.

I visse områder er hele 60 procent af infektioner med staphylococcus aureus registreret som værende antibiotikaresistent – almindelig kendt som MRSA – så de ikke længere kan behandles med almindelige antibiotika.

Kilde/link

INGENIØREN