ForsideLederLeder: Oprøret i venstre. Peter Gæmelke går efter formandsposten

Leder: Oprøret i venstre. Peter Gæmelke går efter formandsposten

-

Peter Gæmelke og konen Tove hjemme på gården i Vejen. Konen er også aktiv i Venstre.

»Vi var også i forretningsudvalget enige om, at vi skulle gøre en ekstra dyd ud af at orientere baglandet. Vi kender det jo også hjemme fra familien: Hvis ikke vi fortæller konen, hvad vi har lavet, så giver det også en helvedes ballade,« siger Peter Gæmelke til information den 23. maj 2014. Det er konen til højre.


I det, som tydeligvis er et åbent opgør imod Lars Løkkes formandsstol i Venstre, ser det ud til, at den eneste mulige kandidat til formandsposten er Peter Gæmelke. Bortset fra, at han har været nødt til at trække sig fra en ledende rolle i Sydbank på grund af dårlig økonomi i sit svinelandbrug, er han ubelastet af offentlige skandaler, domme og lignende.

Han er ren som sne, der har ligget et par dage.

Hans dagsorden er som ny statsminister i Danmark at fremme det danske fallerede landbrugserhverv med endnu flere tilskud fra skatteyderne . Derfor serverer han det ene pinagtige bilag om Lars Løkke efter det andet for en sulten presse.

I det kaos, som givetvis vil følge Lars Løkkes fald, stiller Peter Gæmelke sig beredvilligt op som frelseren af det ramponerede parti, og bliver eneste formandskandidat på et kommende landsmøde, hvor han bliver kåret, ikke valgt. Næstformanden Kristian Jensen ånder lettet op.

Peter Gæmelke var i følge JP den første, der ønskede åbenhed omkring Venstres 150.000 kroner store tøjkøb til Løkke. JP skriver den 19. maj:

Venstre har ikke styr på, om alle personalegoder er indberettet til skattevæsenet efter reglerne i tiden før 2012. Det vil sige i den periode, hvor V-formand Lars Løkke Rasmussen har fået betalt tøj og flybilletter til Mallorca med hustru og søn.

Det oplyser medlem af Venstres forretningsudvalg Peter Gæmelke, der som en af de første og mest fremtrædende Venstre-folk krævede en redegørelse for partiets indkøb af tøj til formanden for i alt 152.000 kr.

»Venstre er i fuld gang med at afklare, om partiet har foretaget korrekte indberetninger af de personalegoder, der er udbetalt i Venstres organisation,« siger Peter Gæmelke og tilføjer:

»Der er ingen tvivl om, at fra 2012 og fremad er alt indberettet. Der er tvivl om det, der ligger forud.«

Det er ikke Venstres opgave at indberette noget som helst, kunne man tilføje. Det skal modtageren selv gøre. Der er jo ikke tale om løn.

Vi spår her på redaktionen, at Gæmelke bliver næste røv i Venstres formandsstol.

Og vi gir øl, hvis vi får ret

Peter Gæmelkes grise ser ikke ud til at få den lovpligtige mængde rodemateriale. Billedet er fra hans egen hjemmeside.

 

Kilde/link